Logo - Pees Centrum Amersfoort

Behandelingen

Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen!

Op deze pagina bieden wij een scala aan doeltreffende behandelingsopties. Of je nu last hebt van pijn, stijfheid of andere ongemakken, onze deskundige therapieën en oefeningen zijn ontworpen om jouw herstel te bevorderen. Voor uitgebreide informatie over specifieke behandelingen en adviezen, klik eenvoudigweg op “Lees meer” en ontdek hoe we je kunnen helpen om weer comfortabel en actief te bewegen.

Achillespeesklachten komen veel voor. Met name hardlopers hebben een grotere kans om klachten aan de achillespees te ontwikkelen. Je hebt een groter risico op achillespeesklachten als je eerder peesproblemen hebt gehad (ook ergens anders in het lijf), als je een afwijkend looppatroon hebt (denk aan een doorgezakte voet) of als je te weinig kracht hebt in de kuitspieren.

Lees meer over achillespeesblessure

Heupklachten kan door verschillende problemen ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak van pijn komt vanuit de pezen in de bilregio. Verschillende pezen kunnen daarbij zijn aangedaan. Zit de pijn meer op de zitbeenknobbel? Dan gaat het om de pezen van de hamstring. Vaak is zitten op de zitbeenknobbels (harde ondergrond) een probleem. 

Lees meer over heupklachten

Peesblessures aan de elleboog komen veel voor. We kunnen het onderscheid maken tussen pijn aan de binnenzijde van de elleboog (golferselleboog) en pijn aan de buitenzijde van de elleboog (tenniselleboog).. 

Lees meer over elleboogklachten

Hamstringklachten kunnen op twee plekken aanwezig zijn. Diep in de bil (de aanhechting op de zitbeenknobbel) of verderop in de hamstring richting de knie. De klachten diep in de bil worden ‘proximale hamstringklachten’ genoemd. De klachten in het verloop van de spier en bij de knie worden ‘distale hamstringklachten’ genoemd.

Lees meer over hamstringklachten

Klachten aan de patellapees komen veel voor. De pezen rondom de knie worden flink belast bij bepaalde sporten, wat kan zorgen voor overbelastingsklachten. Vooral bij sporten waarbij veel gesprongen wordt komen knieklachten vaak voor. De klacht wordt daarom vaak ‘jumpers knee’ genoemd.

Lees meer over knieklachten

Liespijn is een verzamelnaam voor klachten in de liesregio. De meest voorkomende oorzaak van liespijn is een peesblessure aan één of meerdere van de spieren in de lies. Er zijn twee spiergroepen die voornamelijk zijn aangedaan: de iliopsoas (de heupbuiger aan de voorzijde van de lies) en de adductoren (binnenzijde van de lies).

Lees meer over liespijn

In de polsregio kunnen verschillende pezen klachten geven. De meest voorkomende locatie van peesklachten aan de pols is aan de duimzijde. De pees van de duim raakt dan ontstoken, met als gevolg pijn bij het kracht zetten met de hand. De pezen die in dit geval zijn aangedaan zijn de ‘extensor pollicis brevis’ en de ‘abductor pollicis brevis’.

Lees meer over polsklachten

Schouderklachten zijn een veelvoorkomende blessure in onze maatschappij. Zo’n 80% van alle schouderklachten komt voort uit de pezen onder het schouderdak. De pezen die meestal zijn aangedaan zijn de supraspinatuspees en de lange bicepspees. De klachten kunnen ontstaan door sportactiviteiten, maar kunnen ook spontaan optreden.

Lees meer over schouderklachten

Shockwave therapie is een behandelvorm waarbij er door middel van een shockwave apparaat ‘schokgolven’ worden gebruikt. Via een behandelkop worden deze schokgolven toegediend aan het weefsel waar de klachten zich bevinden. De shockwaves veroorzaken een biologisch effect in het weefsel, wat kan helpen om uw klachten te verminderen.

Lees meer over shockwave

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:

07:30 – 21:00

07:30 – 21:00

07:30 – 21:00

07:30 – 18:00

07:30 – 18:00

Gesloten

Gesloten

Klachten? Wij helpen je graag!